20 juli 2013

Toekomstige koning in tv-talentenjacht?

Morgen wordt onze nieuwe koning gekroond. Filip voor de Vlamingen, Philippe voor de Walen. Hij neemt het koningschap over van zijn vader Albert II die nu op pensioen gaat. Zo gaat dat tegenwoordig. Trendsetter was paus Benedictus XVI, dan de Nederlandse koningin Beatrix en nu onze Albert II. Hoewel ze dus op dat vlak mee zijn, is er een andere trend die ons koningshuis volledig negeert. Namelijk: het is tegenwoordig not done om via familie of een andere lange arm een postje te bekleden. Neen, dat doen we echt niet meer.

Wie talent heeft en een leuke job wil, die doet mee aan een talentenjacht. Een talentenjacht zoals X Factor, So You Think You Can Dance of de Voice van Vlaanderen. Waarom geen organiseren voor onze prinsen en prinses. Perfect toch? Lintjes doorknippen op zijn best, het nationaal volkslied zingen uit volle borst, een campagne oprichten voor een goed doel, een quiz over de Vlaamse en Waalse cultuur,... Dat is niet alleen goed voor de televisiemakers en kijkend Vlaanderen of Walloni├ź, maar ook voor Astrid, Laurent en Filip. Want heeft Bart De Wever het Vlaamse hart niet deels gestolen dankzij zijn deelname aan het quizprogramma De Slimste Mens ter Wereld? Precies. Zo leren we het koningshuis ook eens kennen van een andere kant. En hopelijk is die minder stijf.

Maar toch. Stel nu dat we effectief een talentenjacht organiseren voor Astrid, Laurent en Filip. Is dat wel zo'n goed idee? Want de kans is groot dat Laurent wint. En dat is geestig op het moment zelf, maar daarna?
:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen